Er is altijd wat
DOEN wat bij je past
Nel
DOEN wat bij je past
1 min
0

Er is altijd wat....

1 min
0

Ja, dat klopt.

Als je er zo over denkt en ervan overtuigd bent dat het daardoor geen zin heeft om iets aan je werk-ellende te doen lees dan vooral niet verder. Niet doen!

Maar, als je er zo over denkt en toch ook verlangt naar meer werkgeluk, lees dan wel even verder. Want dat is namelijk mogelijk. Je hoeft niet ergens te blijven hangen omdat er ‘overal wel wat is’.

Dat ‘wat’ kan namelijk enorm verschillen. Ik heb bij een bedrijf gewerkt waar ook ‘altijd wat’ aan de hand was. Het was niet perfect maar het was voor mij toen wel een prima baan. Ik had het naar mijn zin en ik kon mezelf ontwikkelen. Het bedrijf paste goed bij mij.

Later werd dat ‘wat’ een grote ‘WAT’ en was het niet leuk meer. Het zat in de weg om met plezier en passie aan het werk te gaan. Het bedrijf was door overnames e.d. veranderd en paste niet meer bij mij.

Dit gebeurde niet van de een op de andere dag, het was een proces waarbij langzaam de bedrijfscultuur veranderde. Het was net als een jas die door het wassen op een gegeven moment niet meer lekker zit. In het begin heb je het niet in de gaten en opeens voel je dat ie niet meer lekker zit. En dan wordt het tijd voor een nieuwe jas. Dan is het tijd om afscheid te nemen van de oude jas.

Nu is het kopen van een nieuwe jas behoorlijk simpel. Veranderen van baan of functie is een stuk ingewikkelder. En ontdekken waarom je je niet meer happy voelt in een baan is ook een stuk ingewikkelder.

Vaak voel je wel dat het bedrijf en jij niet meer zo goed matchen maar je weet niet waarom. Dan is het handig om dat eerst te onderzoeken. Direct van baan veranderen is niet altijd de beste oplossing. Helemaal niet als je niet weet wat er precies aan de hand is. En ook niet als niet weet wat je dan nodig heb om de juiste match te vinden voor jezelf.

Inzicht in je werk-ellende en in je werk-geluk is essentieel om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Het onderzoeken van wat het ‘WAT’ nu precies is geeft je de mogelijkheden om e.e.a. te veranderen.

Past je jas niet meer? Dan kan je daarna op zoek naar een mooie nieuwe jas! En kan je weer jaren vooruit.

Als je wil weten hoe je je werk-ellende en werk-geluk kan onderzoeken en er mee aan de slag wil, boek dan een gratis inzicht-gesprek met mij. In dit gesprek help ik je om het antwoord te zoeken op de dringende vragen die je nu hebt.

Reacties