Is dit alles?

Stel, je hebt een jaar of 20 gewerkt, of 30, en je realiseert je ineens dat je er nog 20 moet, of langer. In je huidige baan verveel je je al een tijdje, het is wel goed maar echt enthousiast word je er niet meer van. Misschien ben je dat zelfs nooit geweest. 

Bij een werkweek van + 38 uur en nog 20 jaar te gaan betekent dit dat je je nog 35.000 uur zal vervelen. Ervan uitgaande dat je de baan behoudt en dat je het ook volhoudt. Misschien heb je een lichamelijk zwaar beroep waarbij het de vraag is of je het fysiek wel redt of een mentaal zwaar beroep waarbij je uiteindelijk niet meer mee kan omdat je toch een beetje ouder wordt.

35.000 Uur verveling, denk er eens over na….     NOG EEN KEER:  3 5 . 0 0 0   UUR VERVELING ….

Dat is best wel veel en ook behoorlijk zonde. Je hebt maar 1 leven en dan ga je je zoveel uur vervelen. Zou het niet mooi zijn als je er wat meer van kan maken? Een beetje meer werkgeluk?

Dat hoeft niet direct te betekenen dat je boomhutten moet gaan bouwen omdat je dat vroeger zo graag deed. Nee, een flinke portie realiteitszin is wel handig, de hypotheek moet ook betaald worden. Kinderen moeten naar school, de auto is niet voor niks. En vakantie is ook erg fijn.

Maar toch, er zijn misschien wel mogelijkheden om je werk-leven te verbeteren, er iets aan te veranderen. Of er iets naast te doen waardoor je meer uit je leven haalt dan je nu doet.

Misschien wil je dat al wel langer maar je weet niet zo goed wat je dan zou willen. Wat bij je zou passen en je weet ook niet hoe je dat zou kunnen uitzoeken.

Dat is niet zo gek want het is best een ingewikkelde puzzel. Je moet met veel factoren rekening houden: je thuis situatie, financiële situatie, gezondheid – ouder worden en nog veel meer. Wat past bv. bij je persoonlijkheid, wat zijn je (kern)talenten, behoeftes waar je rekening mee moet houden? Waar heb je echt zin in, waar word je vrolijk van? Welk soort werk geeft je een flow-ervaring? En waar vindt je zo’n baan? Als die al bestaat? En wat zijn er verder voor obstakels waar je rekening mee moet houden?

Hoe pak je dit nou aan? Hoe vind je het antwoord op al die vragen? En dan?

In een WerkGeluk traject begeleid ik je op een gestructureerde wijze, stap voor stap, en worden al je vragen beantwoord. Waardoor je aan het eind van een bewuste keuze kan maken om, wel of niet, iets te veranderen aan jouw werksituatie om meer geluk uit je werk te halen

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op voor een gratis inzicht-gesprek. In dit gesprek help ik je om het antwoord te zoeken op de meest dringende vragen die je nu hebt.

Over de schrijver
Nel
In het kort: Ik hou van reizen, psychologie, coachen, creativiteit, wandelen en nog veel meer. Na een carrière van ruim 20 jaar in de effectenwereld en verschillende functies was het genoeg en heb ik het roer volledig omgegooid. Een studie psychologie, een persoonlijke ontwikkelingstocht en een coachopleiding verder hebben mij gebracht waar ik nu ben. Mijn eigen coachpraktijk, een online business in WerkGeluk en nog veel meer. Ik durf oprecht te zeggen dat ik werkgelukkig ben. Dat ik het werk doe dat precies bij mij past. Zou ik ook werken als ik er niet voor betaald kreeg? Zeker niet zo veel en niet zo hard als nu. Maar niets doen is niet mijn ding dus dan is coaching, psychologie en creatief bezig zijn toch wel iets dat ik altijd blijf doen zolang het kan.
Reactie plaatsen