Leef je beste leven! Volg je hart!
Nel
17 mei 2021 
2 min. leestijd

Leef je beste leven! Volg je hart!

Krijg je de kriebels als je dit soort uitspraken leest? Denk je dan direct ‘natuurlijk, droom lekker verder’?

En als je dan ’s avonds naar het nieuws kijkt over alle ellende in deze wereld dan zakt de zin om ‘je beste leven te leven en je hart te volgen’ helemaal het putje in. 

En de volgende dag ga je weer vol goede moed naar je werk. Want je hebt tenminste werk, je hebt zekerheid en je kan er je rekeningen mee betalen.

Toch is dat jammer. Ja, er zijn veel mensen die moeten vechten om te overleven. Er zijn mensen die nooit hun beste leven kunnen leven of hun hart kunnen volgen. En ja, je hebt zekerheid en je kan je rekeningen betalen. 

En toch… heb je dromen over meer voldoening, meer plezier, meer flow, meer geld of meer werk-geluk. Ondanks dat je weet dat het veel slechter kan, en dat je het best goed hebt, blijf je dromen over beter.

Mijn motto: geen spijt achteraf!

Onderzoek kan geen kwaad. Stel nu dat je door zelfonderzoek en marktonderzoek erachter komt dat je best nog wat stappen kan maken naar werk-geluk, waarom zou je dat niet een kans geven?

Hoeveel jaar moet je nog werken? 10, 20, 30? 

Dat is lang wachten tot je pensioen.

Dat is erg lang als je werkt doet dat je niet leuk vindt!

Je ideale baan is misschien te hoog gegrepen maar iedere stap die je maakt waarbij je meer werk-geluk ervaart zal bijdragen aan je levensgeluk. Aan het leven van je beste leven. 

Als je werkt in een giftige bedrijfscultuur dan kan een verandering van omgeving een groot verschil maken. Of als je werkt onder of boven je niveau en je kan daar een verandering in doorvoeren dan ga je met veel meer plezier naar je werk. Of als je liever met je handen of buiten werkt dan is het de moeite waard om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Wat gebeurt er als je niets doet? Wat zijn de consequenties?

Wat betekent dat voor de jaren dat je nog moet werken, voor je werkgeluk en voor je werkellende?

En hoe kijk je dan terug naar je werkende leven wanneer je met pensioen gaat?

In de praktijk blijkt dat er vaak mogelijkheden zijn om stappen te maken. We beginnen er meestal niet aan omdat we direct door willen naar een eindresultaat. Dat is als een berg willen beklimmen en in 1 stap op de top willen staan. Onmogelijk!

Door goed te onderzoeken wat je dromen je willen vertellen, wat je verlangens zijn, kan je onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om veranderingen door te voeren. Om nieuwe dingen te proberen. Of om iets nieuws te leren. Whatever nodig is om meer werk-geluk in je leven binnen te halen. 

En mocht je tot de conclusie komen dat het echt niet mogelijk is om stappen te maken dan weet je in ieder geval waarom. Dan kan je het loslaten en je energie ergens anders op richten. Op andere gebieden waar je wel meer geluk uit kunt halen. 

Dan heb je geen spijt achteraf, je hebt het onderzocht!

Als je wil weten hoe je je dromen en verlangens kan onderzoeken en er mee aan de slag wil boek dan een gratis inzicht-gesprek met mij. In dit gesprek help ik je om het antwoord te zoeken op de dringende vragen die je nu hebt.

Reactie plaatsen

Meer over werkgeluk

Werkgeluk: Doen wat bij je past

Werkgeluk is werk doen:

  • Met plezier: Doen waar je van houdt
  • Met zelfvertrouwen: Doen waar je goed in bent
  • Met voldoening: Doen waar je trots op bent
  • En met vrijheid: Doen waar je (voldoende) voor betaald krijgt


Wil je dat ook? Ontwerp jouw droombaan.

En vindt de baan-die-het-best-bij-je-(droombaan)-past.

Gratis werkgeluk gids
Ontwerp je droombaan
Wil je meer inspiratie ontvangen? Schrijf je dan hier in.


Je ontvangt iedere 2 weken een email met inspiratie. Een enkele keer stuur ik je nieuws maar verder zal ik je niet spammen.


Je kan je altijd uitschrijven via de link onderin de email.

Meer inspiratie ontvangen:

No opt-in form has been selected
Your information is safe with us