Werkgeluk: Wat is je passie?
Nel
25 maart 2022 
2 min. leestijd

Werkgeluk: Wat is je passie?

Wat doe je graag en waar ben je goed in? Wanneer deze twee samenkomen dan ervaar je vaak 'flow', je doet werk waarbij je de tijd gemakkelijk verliest. Wat betekent dat je er helemaal ingezogen wordt. En het waarschijnlijk leuk, en niet te moeilijk, vindt om te doen. 

Wat doe je graag: Dit gaat over werk dat je graag doet, gewoon omdat je het leuk vindt om te doen. Het gaat hier om de handeling op zich. Fysiek werk, of mentaal werk. Werken met je handen, met je lichaam (sport bv.) of denkwerk verrichten. Achter een computer of in een laboratorium. Of wat dan ook. 

Waar ben je goed in: Iets leuk vinden wil nog niet direct betekenen dat je er goed in bent of dat je er talent voor hebt waardoor je er goed in kan worden. Je kan het erg leuk vinden om te zingen of te voetballen. Om daar je geld mee te verdienen heb je echter meer nodig dan dat. Een flinke portie talent, hard werken, misschien een beetje mazzel en dan nog zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om daar goed je geld mee te verdienen. Zonder talent zal het nog een stuk lastiger zijn. 

En ergens goed in zijn betekent nog niet automatisch dat je het ook leuk vindt. Je kan zelfs ergens talent voor hebben maar het toch niet leuk vinden. Hoe vaak gebeurt het niet dat hooggeschoolde mensen die moeilijk denkwerk kunnen verrichten en daar hartstikke goed in zijn (geworden) er toch uiteindelijk voor kiezen om fysiek werk te gaan doen. Omdat ze het denkwerk gewoon niet leuk vinden. Het is niet hun passie. 

Hoe weet je of je ergens talent voor hebt? Het is niet vanzelfsprekend dat je dit weet. Vaak zijn het handelingen die je gemakkelijk verricht, waar je niet erg veel moeite voor hoeft te doen om het te leren. En waarbij je de neiging kan hebben om t.a.v. andere mensen te denken ‘waarom doen ze dit nou niet gewoon goed?’ Het antwoord is dat het voor anderen wellicht niet zo vanzelfsprekend is dat dit iets is wat gemakkelijk is. 

Inzicht in wat je graag doet in combinatie met je talent biedt je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en je passie te vinden.

Werk doen zonder passie: je hebt niet echt plezier in je werk en je bent er niet geweldig goed in, dus geen ‘flow’. Maar ‘it pays the bills’.

In het werkgeluk traject start je met het maken van een Wave® test waardoor je inzicht krijgt in de competenties waar je goed in bent en waar je talent voor hebt. De uitkomsten zijn gebaseerd op je persoonlijkheid. De Wave® test is wetenschappelijk onderbouwd en wordt wereldwijd gebruikt. Het Wave® rapport kan je meesturen met sollicitaties waarmee je aantoont dat je serieus bezig bent met het vinden van werk dat bij je past. 

Meer weten over de Wave® test?

Wil je op zoek naar jouw passie? 

Download dan de Werkgeluk Gids

Of ga direct aan de slag met het Werkgeluk Traject

Het Werkgeluk Traject is volledig zelfstandig en online te volgen inclusief de professionele Wave® test waarmee je inzicht krijgt in je competenties, talenten en motivatie. 

Tot 1 april is het online traject te koop met een korting van € 50,-

Reactie plaatsen

Meer over werkgeluk

Werkgeluk: Doen wat bij je past

Werkgeluk is werk doen:

  • Met plezier: Doen waar je van houdt
  • Met zelfvertrouwen: Doen waar je goed in bent
  • Met voldoening: Doen waar je trots op bent
  • En met vrijheid: Doen waar je (voldoende) voor betaald krijgt


Wil je dat ook? Ontwerp jouw droombaan.

En vindt de baan-die-het-best-bij-je-(droombaan)-past.

Gratis werkgeluk gids
Ontwerp je droombaan
Wil je meer inspiratie ontvangen? Schrijf je dan hier in.


Je ontvangt iedere 2 weken een email met inspiratie. Een enkele keer stuur ik je nieuws maar verder zal ik je niet spammen.


Je kan je altijd uitschrijven via de link onderin de email.

Meer inspiratie ontvangen:

No opt-in form has been selected
Your information is safe with us