Werkgeluk: Wat is je roeping?
29 maart 2022 

Werkgeluk: Wat is je roeping?

Een roeping in de context van werkgeluk is het doen van werk waar je voldoening uit haalt en waarbij je genoeg geld verdient om goed te kunnen leven.

Voldoening bestaat uit twee elementen:

1. Trots zijn op jezelf
2. Blij zijn voor een ander


Trots zijn op jezelf: Je hebt iets gedaan waar je trots op bent. Een goede daad verricht, een la opgeruimd, een mail geschreven die al een tijdje de deur uit moest, een patiënt beter gemaakt, een moeilijk probleem opgelost, een rondje hard gelopen. En ga zo maar door. Je hebt iets gedaan waardoor je blij bent met je zelf. Dat geeft voldoening.

Bij zijn voor een ander: Je hebt iets gedaan waar je een ander blij mee hebt gemaakt. Iemand geholpen met oversteken, boodschappen gehaald voor je moeder, een klant geholpen, je collega geholpen om het werk af te handelen, geluisterd naar iemand die het moeilijk had, een mooi product verkocht waar een klant hartstikke blij mee is. En ga zo maar door. Je hebt iets gedaan waardoor je een ander blij hebt gemaakt. Je ben blij voor de ander. Dat geeft voldoening.

Voldoening in je werk is belangrijk. Werk doen zonder voldoening geeft een gevoel van nutteloosheid. Waar doe je het nou allemaal voor? Goed verdienen is fijn maar zonder voldoening is het lastig om het werk vol te houden. Daar kan geld uiteindelijk niet tegenop.

En werk doen waar je niet goed voor wordt betaald betekent geldzorgen. Dat wil je natuurlijk ook niet.

Wil je op zoek naar jouw roeping? 

Download dan de Werkgeluk Gids

Of ga direct aan de slag met het Werkgeluk Traject

Het Werkgeluk Traject is volledig zelfstandig en online te volgen inclusief de professionele Wave® test waarmee je inzicht krijgt in je competenties, talenten en motivatie.

Tot 1 april is het online traject te koop met een korting van € 50,-

Over de schrijver
In het kort: Ik hou van reizen, psychologie, coachen, creativiteit, wandelen en nog veel meer.Na een carrière van ruim 20 jaar in de effectenwereld en verschillende functies was het genoeg en heb ik het roer volledig omgegooid. Een studie psychologie, een persoonlijke ontwikkelingstocht en een coachopleiding verder hebben mij gebracht waar ik nu ben. Mijn eigen coachpraktijk, een online business in WerkGeluk en nog veel meer.Ik durf oprecht te zeggen dat ik werkgelukkig ben. Dat ik het werk doe dat precies bij mij past. Zou ik ook werken als ik er niet voor betaald kreeg? Zeker niet zo veel en niet zo hard als nu. Maar niets doen is niet mijn ding dus dan is coaching, psychologie en creatief bezig zijn toch wel iets dat ik altijd blijf doen zolang het kan.
Reactie plaatsen