Werkgeluk: Wat is je missie?
Nel
27 maart 2022 

Werkgeluk: Wat is je missie?

Wat doe je graag en kan je niet laten om te doen, wat vertel je anderen graag, wat doe je graag voor anderen? Je missie gaat over voldoening, trots zijn op jezelf of blij zijn voor een ander. Werk doen dat je graag doet en dat je voldoening geeft is een soort van missie. Het is moeilijk om het niet-te-doen. En als je het in je werk niet kan doen dan doe je het misschien op een andere manier.

Wat doe je graag: Dit gaat over werk dat je graag doet, gewoon omdat je het leuk vindt om te doen. Het gaat hier om de handeling op zich. Fysiek werk, of mentaal werk. Werken met je handen, met je lichaam (sport bv.) of denkwerk verrichten. Achter een computer of in een laboratorium. Of wat dan ook. 

Wat kan je niet laten om te doen: Dit gaat om handelingen die bij jou horen, bij je persoonlijkheid. Een aantal voorbeelden: 

  1. Helpen van anderen mensen of zorgen voor andere mensen. Mensen om je heen of je buren of wie dan ook. 
  2. Opslurpen en verspreiden van kennis, thuis of op je werk. Een natuurlijke honger naar kennis.
  3. Raadsels willen oplossen, dus graag moeilijk denkwerk willen verrichten. Altijd op zoek naar een oplossing.
  4. Opruimen, chaos omzetten in orde. Mensen die houden van een opgeruimde kast. 
  5. Etc…

Werk doen dat je graag doet en wat je niet kan laten om te doen vormt samen je missie. Al zou je willen je kan het toch niet laten om het te doen. Het hoort gewoon bij je en waarom zou je er dan niet je werk van maken als dat kan? 

  1. Help je anderen graag? Onderzoek dan waar je goed in bent en hoe je dat kan inzetten om mensen te helpen. 
  2. Hou je van kennis tot je nemen? Onderzoek dan waar je veel van weet of wil weten en in welke beroepen je daar meer over kan leren en dus ook je kennis kan inzetten.
  3. Etc..

Werk doen zonder missie geeft je een gevoel van leegte ‘waar gaat het over?’. Je houdt jezelf in om datgene te doen wat je het liefst doet. Dat doe je dan maar thuis. 

In het werkgeluk traject doorloop je verschillende stappen waardoor je inzicht krijgt in jouw persoonlijke missie. Je onderzoekt je verleden, je hobbys, je werk, je interesses, etc. Door het zoeken van de rode draad ontdek je je missie. Waarna je op zoek kan gaan naar werk dat daarbij past. 

Wil je op zoek naar jouw missie? 

Download dan de Werkgeluk Gids

Of ga direct aan de slag met het Werkgeluk Traject

Het Werkgeluk Traject is volledig zelfstandig en online te volgen inclusief de professionele Wave® test waarmee je inzicht krijgt in je competenties, talenten en motivatie. 

Tot 1 april is het online traject te koop met een korting van € 50,-

Over de schrijver
Nel
In het kort: Ik hou van reizen, psychologie, coachen, creativiteit, wandelen en nog veel meer. Na een carrière van ruim 20 jaar in de effectenwereld en verschillende functies was het genoeg en heb ik het roer volledig omgegooid. Een studie psychologie, een persoonlijke ontwikkelingstocht en een coachopleiding verder hebben mij gebracht waar ik nu ben. Mijn eigen coachpraktijk, een online business in WerkGeluk en nog veel meer. Ik durf oprecht te zeggen dat ik werkgelukkig ben. Dat ik het werk doe dat precies bij mij past. Zou ik ook werken als ik er niet voor betaald kreeg? Zeker niet zo veel en niet zo hard als nu. Maar niets doen is niet mijn ding dus dan is coaching, psychologie en creatief bezig zijn toch wel iets dat ik altijd blijf doen zolang het kan.
Reactie plaatsen