Doen wat bij je past

Je eigen pad volgen

Doen wat bij je past

Nel Kes LifeCoaching

Het klinkt zo simpel, gewoon doen wat bij je past. Doen waar je blij van wordt.


Weglopen als iets je niet bevalt en wat anders zoeken. Op allerlei levensgebieden, net zolang tot je hebt gevonden wat bij je past en waar je happy van wordt.

Helaas zit het leven niet zo in elkaar, in ieder geval tegenwoordig niet. Misschien in de oertijd wel, mensen hadden geen hypotheken, trouwen bestond nog niet en vaste contracten ook zeker niet. Dus je kon gewoon weglopen en wat anders gaan doen.

Tegenwoordig is het een stuk lastiger. Je wilt iets anders, je wilt veranderen maar weet niet wat. En als je het wel weet dan komt direct de volgende vraag 'ja maar, hoe dan?' En met een beetje pech heb je ook nog wat obstakels die je moet overwinnen om bij dat 'iets anders' te komen.

Het is een ingewikkelde puzzel geworden waarbij je diverse strategieën moet onderzoeken. Keuzes moet maken, op pad gaan en obstakels overwinnen. Lastig hoor. Dan maar liever blijven zitten?

Ik heb de keus gemaakt om op pad te gaan, om te doen wat bij mij past. Alle puzzels gemaakt die ik nodig had, diverse strategieën uitgewerkt. Paden bewandeld, ben verdwaald, omgedraaid en weer op pad gegaan.

Het heeft me veel opgeleverd: werk-geluk, mijn eigen pad 

En ik weet hoe je moet puzzelen....

Me, myself and I: Ik ben Nel

En stel mezelf graag voor aan de hand van een aantal metaforen:

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Ik heb het nog nooit gedaan

dus ik denk dat ik het wel kan

Carnaval lang geleden, ik ging verkleed als Pipi Langkous en had veel bekijks. En hield er een mooie zwart-wit foto aan over die jaren in de kast heeft gelegen.


In 2018 dacht ik 'laat ik deze eens inkleuren' en nu hangt ie mooi in mijn kantoor.

Ik denk dus ik ben

Ik denk dus ik ben

Boekensteun van De Denker, gekregen rond mijn 16e omdat ik die zo mooi vond.

Denken werd mijn hobby en later mijn werk. Analyseren, begrijpen, altijd leren, verdiepen en verbreden. Puzzelen zit in mijn bloed.

Werkgeluk is een puzzel die ik voor mezelf meerdere malen in mijn leven heb gemaakt.

Mijn eigen pad heb ik inmiddels gevonden.

Leren door vallen en opstaan

De avonturen van Alice in Wonderland

Tijdens mijn opleiding tot counselor maakte ik een werkstuk over de levensloop vanuit spiritueel perspectief in 2005. Ik koos hiervoor het sprookje van Alice in Wonderland. Leek me wel leuk.

In 2006 belande ik in een burn-out en tot de dag van vandaag is de balans tussen hollen en stilstaan een uitdaging.

Door de lessen van Alice had ik dat inmiddels begrepen.

Very Important Papers

Ik hou van leren en mezelf ontwikkelen.

Vanaf 2004 vooral in de richting van psychologie en coaching.

Doen wat bij je past

Jezelf goed kennen en daardoor weten wat bij je past. Ik geloof dat dit de weg van geluk is. Zoeken naar geluk is iets dat buiten je ligt, daar kan je het niet vinden. Door jezelf goed te kennen leer je steeds meer wat goed bij je past en loop je je eigen pad. Geluk is niet iets dat je kan zoeken, het is iets dat je kan doen. Doen wat goed voor je is, doen wat bij je past. Net als liefde is geluk een werkwoord. 

Wat anderen zeggen:

Blij

Ik ken Nel Kes als een eerlijke recht-door-zee coach met een no nonsens aanpak. Proactief, prikkelend met de juiste steun en richting gevend daar waar nodig is. Ik zou geen moment aarzelen om haar aan te bevelen. Buiten een vaardige coach is zij ook een zeer sociaal en vriendelijk mens.

Edwin Middeljans

Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn LinkedIn pagina

LIDMAATSCHAP


🔵 Nobco

🌐 Ethische code

🌐 Klachtenreglement

LICENTIES


🔵 Wave®

🔵 DISC®

 


 ©VitaeBona