VitaeBox: DOEN wat bij je past

OP ZOEK NAAR EEN DROOMBAAN? WERKGELUK?

En weet je niet wat je wil? 

Dan is het tijd om op zoek te gaan naar het antwoord

Wist je dat:
 1. Werkellende veel stress veroorzaakt?
 2. Teveel stress ziektes veroorzaakt?
 3. Ziektes je levensgeluk enorm beïnvloeden?
 • Werkgeluk 1 van de 9 bouwstenen is voor een lang en gelukkig leven?
 • Weten wat jouw werkgeluk geeft een kwestie is van puzzelen?
 • Het maken van de puzzel één van de stappen is van werkellende naar werkgeluk?

Werkgeluk bestaat uit vele elementen. Wanneer alle elementen samenkomen in een baan dan heb je werk dat bij je past en ervaar je werkgeluk.
 En, je voelt het al aankomen, wanneer een element niet klopt dan ervaar je werkellende.

En dan heb je maar één vraag "Wat wil ik nu eigenlijk?"

Inzicht in werkellende biedt kansen op werkgeluk

Het ontbreken van één of meerdere elementen maakt dat je je niet happy voelt bij wat je doet. En vaak weet je niet precies waarom. Door op zoek te gaan naar welk element(en) ontbreekt of niet klopt kan je onderzoeken welke veranderingen je door wil voeren om meer werkgeluk in je werkleven te ervaren.


 • Ervaar je een gevoel van leegte?
  Dan heb je waarschijnlijk geen plezier in het werk dat je doet.
  En dan is het handig om te onderzoeken waar je dan wel van houdt.

 • Ervaar je onzekerheid?
  Dan heb je misschien geen natuurlijk talent voor het werk dat je doet.
  Of je hebt niet voldoende opleiding gehad voor het werk dat je doet.
  En dan is het handig om te onderzoeken waar je van nature goed in bent.
  En jezelf verder te ontwikkelen zodat je je niet meer onzeker voelt.

 • Of voel je je nutteloos?
  Dan zit, voor je gevoel, niemand op jouw werk te wachten. Je hebt geen voldoening van je werk.
  En dan is het handig om te onderzoeken bij welke baan je je wel nuttig voelt.

 • En als laatste, heb je geldzorgen?
  Dan doe je misschien leuk werk maar 'it doesn't pay the bills'.
  En dan is het handig om op zoek te gaan naar werk waar je genoeg geld mee kan verdienen.

Dus is het tijd om uit te zoeken waar je vanaf wil en waar je meer van wil hebben!

Waar je vanaf wil:

Werkellende ervaren

Je huidige situatie: werkellende

Ga je regelmatig met lood in je schoenen aan het werk, of naar het werk? 

Heb je zondag al last van de maandag die eraan zit te komen? Ben je woensdag al blij dat de helft erop zit en dat het weekend er weer aankomt?


Dan heb je last van werkellende. Je werk bezorgt je stress, je ligt er misschien zelfs wakker van, je gaat met tegenzin aan de slag. Je vindt het niet meer leuk!

Waar je meer van wil:

Dromen, durven en doen

Je toekomstige situatie: werkgeluk

Je gaat iedere dag fluitend naar je werk. Je ervaart flow en de tijd vliegt voorbij. Je doet je werk met plezier en haalt er voldoening uit. Je kan het goed en doet het graag. En je krijgt er ook nog eens goed (genoeg) voor betaald.


Wie wil dat nou niet? Werk doen dat je leuk vind, waar je goed in bent, wat je voldoening geeft en waar je genoeg voor betaald krijgt.

Hoe doe je dat dan?

Door het maken van jouw puzzel


Door uit te vinden wat jouw werkellende concreet betekent:

Wat veroorzaakt jouw werkellende? Ligt het aan het bedrijf? Aan het soort werk dat je doet? Verveel je je? Of is het juist te druk, te veel deadlines en te complex? Of ligt het aan de mensen waar je mee werkt? De bedrijfscultuur? De werkomgeving? Etc.....


Door uit te zoeken wat jouw werkgeluk geeft:

Wat zijn je dromen? Wat past eigenlijk bij je? Wat vindt je leuk om te doen? Waar hou je van? Wat geeft je plezier? Wat zijn je drijfveren en je interesses? Waar ben je van nature goed in en wat heb je goed ontwikkeld? En met welke mensen wil je graag werken? Welke bedrijfscultuur past bij jou? Etc.....


Door de obstakels helder te krijgen en te overwinnen

Misschien heb je last van overtuigingen of angsten die je tegenhouden om werkgeluk te zoeken en te vinden. Of je ziet onoverkomelijke drempels waardoor je toch maar niets doet. Realiseer je dan dat er meerdere wegen zijn te bewandelen om deze obstakels te overwinnen. Je wilt toch niet in de situatie komen dat je terugkijkt op je carrière en er dan achter komt dat je eigenlijk toen-en-toen andere keuzes had willen en kunnen maken?


Binnen de kaders, de randvoorwaarden die in jouw situatie van belang zijn

Je hebt misschien een gezin, een huis waarvoor de hypotheek betaald moet worden. Of je hebt weinig tijd om te studeren maar wil toch graag een andere richting op. Of ......

In 3 stappen je werkgeluk vinden

Hoe maak je die puzzel dan?

Vele vragen en vele mogelijkheden maken het lastig om deze puzzel te maken. 

Vaak zit je hoofd zo vol van alle vragen, belemmeringen, zaken waar je rekening mee moet houden. En hoe krijg je dan helder welke beslissingen je kan en wil nemen? Hoe zet je alles op een rijtje? Wat moet je allemaal bedenken?


Het werkgeluk traject helpt je hierbij. Door het traject te volgen doorloop je alle stappen waarbij je je per stap op één onderdeel kan focussen. Aan het eind van het traject heb je alle belangrijke elementen uitgewerkt en kan je beslissingen nemen om jouw werkellende om te zetten in werkgeluk. 


Jouw zoektocht wordt hierdoor flink verkort en je hebt alle details onderzocht die ertoe doen. Na het maken van de puzzel is de chaos in je hoofd verplaatst naar een goed overzicht op papier.

Ervaringen van anderen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Zet je aan het denken, laat jezelf aan het werk om tot oplossingen
Met veel enthousiasme het Werkgeluk traject gevolgd. De cursus is online, goed overzichtelijk en geeft mooie inzichten over plezier of de mindere kanten die je uit een werkdag haalt. Aan de hand van gedegen zelfonderzoek kwam langzamerhand mijn geschetste droombaan voor ogen en gaf Nel middels een coaching gesprek bruikbare tips. Een aanrader voor ieder die op zoek is naar verandering, zelfinzicht en vooral geluk in zijn of haar werk.

Robert van Boxel

Ms. Nameless
Add Your Stars
Kortom ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb
Ik heb bij Nel het NL Leert Door traject gevolgd. Na heel wat dienst jaren werd ik ontslagen en had geen idee wat mijn volgende richting zou worden. Eenmaal bij Nel samen het traject gestart en het werd voor mij steeds duidelijker, dit gaf veel rust. Nel heeft mij ontzettend goed geholpen om meer duidelijkheid te creëren en te motiveren, ook heb ik veel over mijzelf geleerd. Kortom ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb, Nel ontzettend bedankt!

Monique Elkarmi

Ms. Nameless
Add Your Stars
Gaf dat een heel goed gevoel, ik weet dus nu duidelijker wat ik niet meer wil! Dan komt datgene wat ik wel wil ook dichterbij!
Ik heb het werkgeluk traject afgerond en alle testen gedaan. Het heeft me overzicht gegeven, al weet ik nog steeds niet helemaal concreet waar ik nu echt blij van wordt qua werk. Maar het heeft me wel houvast gegeven om vacatures te beoordelen aan de hand van wat ik opgeschreven heb in het traject. Zo heb ik dus deze week, na veel wikken en wegen, toch een vacature laten lopen omdat het in de kern niet voldeed aan wat ik opgeschreven had voor mezelf. En eigenlijk gaf dat een heel goed gevoel, ik weet dus nu duidelijker wat ik niet meer wil! Dan komt datgene wat ik wel wil ook dichterbij! En deze gedachte hou ik vast, dus dank daarvoor 😃 
Ms. Nameless
Add Your Stars

Voor wie is het werkgeluk traject relevant?

Voor iedereen die wil veranderen van functie, baan of beroep.
Voor iedereen die een carrière switch wil maken en stoeit met de vraag 'wat wil ik dan?'
Voor iedereen die zich niet happy voelt in zijn werk maar niet goed weet wat dan wel?

Het antwoord vinden op de vraag 'Wat wil ik?'  kan je op vele manieren aanpakken: door het invullen van een of meer beroepskeuzetest(s), door het zoeken naar vacatures en wachten op het 'aha' moment. Of door te sparren met mensen in je netwerk. En zo zijn er nog vele andere manieren. Het ligt er maar aan hoeveel tijd je hebt, hoe snel je van je werkellende af wil. Of in ieder geval wil weten hoe je er vanaf komt en wat je dan wel wil.


Heb je behoefte om te sparren over jouw zoektocht?
Plan direct, gratis en vrijblijvend een INFO gesprek: 

Nel Kes LifeCoaching

Mijn relatie met werkgeluk

Ik vind het zonde van mijn tijd hier op aarde wanneer ik 40 of 50 jaar werk moet doen dat ik niet leuk vind. In het begin van mijn carrière heb ik dat 5 jaar gedaan, ik heb toen vooral geleerd wat niet bij mij past. In de jaren daarna ben ik steeds op zoek gegaan naar wat ik leuk vond. Het was een innerlijke drive om werk te kunnen doen dat mij interesseerde. Ik heb veel geleerd over wat ik wel of niet leuk vond. Ik verdwaalde gemakkelijk omdat ik mij niet goed bewust was van mijn innerlijke drijfveren en van mijn persoonlijkheid. Ik had geen eigen pad en liep daardoor vaak met anderen mee. 

Uiteindelijk liep ik vast, ik wist het niet meer zo goed. Wat wilde ik nou eigenlijk? De zoektocht werd een avontuur, ik leerde over mezelf, mijn drijfveren, valkuilen, behoeftes en verlangens. Door dit gedetailleerd en gestructureerd in kaart te brengen ontwierp ik mijn ideale baan. En kon ik op zoek naar de branche, het beroep en het type bedrijf dat daarbij paste. In de afgelopen 10 jaar heb ik mijn eigen pad gevonden en werkgeluk kunnen realiseren. 

Ik durf nu oprecht te zeggen dat ik werk doe dat bij mij past en dat ik werkgelukkig ben!

Meer lezen over werkgeluk en het werkgeluk traject?

Download de werkgeluk gids en ga op zoek naar werkgeluk. 

Stop met werkellende, het leven is te kort om daar te lang mee bezig te zijn.

50%
Nog even je gegevens invullen aub....
Op welk e-mail adres wil je de download ontvangen?
Download Werkgeluk Gids
Ontwerp je droombaan

3.000+

Werkgeluk zoekenden gingen je voor

VitaeBox Leefgebieden en inspiratie


 ©VitaeBona