Balans - Body, Mind, Heart and Soul

Over mijn burn-out en de zoektocht naar balans

In 2006 was ik op. Van de een op de andere dag kon ik het niet meer opbrengen en moest ik mezelf ziek melden. Voor 2 weken dacht ik, even flink slapen en dan gaat het wel weer. Dat werden uiteindelijk 4 maanden en daarna nog 4 maanden opbouwen om weer 3 dagen te kunnen werken. Ik kon weer werken maar vrolijk zijn was nog steeds lastig. Zin en energie had ik al een flinke tijd niet meer.


Ik ontmoette iemand die jaren daarvoor een burn-out had gehad en die wist te melden "het gaat nooit over". Daar schrok ik toch wel van. Hoezo gaat het nooit over? 


Nu, jaren later, begrijp ik die uitspraak. Het ging bij mij namelijk ook niet over. Ik bleef kwetsbaar en viel af en toe weer terug, weer 2 maanden uitgeblust. Ik kwam wel steeds sneller terug en de periodes werden korter. 


Ondertussen ging mijn leven natuurlijk gewoon door. Ik had in 2004 een carrière switch ingezet van het werken in IT-projecten in de zakelijke wereld naar psychologie en coaching. Vanuit mijn eigen verhaal, en de inmiddels opgebouwde coaching ervaring, leek het mij in 2019 een mooie stap om mezelf te specialiseren in burn-out coaching. Dat zou een win-win zijn. Ik zou voor mezelf leren hoe ik beter mijn balans kon vinden en dat zou ik dan ook voor anderen in kunnen zetten. Dat was een goede zet, uiteindelijk vielen vele puzzelstukjes op zijn plaats en begreep ik waarom ik burn-out was geweest en waarom het moeilijk was om mijn balans vast te houden. Wat ik niet goed deed en wat ik kon verbeteren in mijn leven. 


In 2018 startte ik met burn-out coaching. Hierdoor heb ik een aantal mensen goed op weg kunnen helpen en zelf nog meer bijgeleerd over het bewaken van mijn balans. Iedere cliënt hield mij een spiegel voor m.b.t. wat ik zelf nog steeds niet helemaal goed deed. 


Begin 2022 ben ik gestopt met burn-out coaching. Ik moest voor mezelf een keuze maken tussen de focus op "Doen wat bij je past" en burn-out coaching. Beide was teveel en kostte mij teveel energie.  


Heb je zelf last van burn-out verschijnselen? Aarzel dan niet en ga op zoek naar een burn-out coach.


Het CSR centrum is gespecialiseerd in burn-out coaching en hanteert een aanpak waarbij je in eerste instantie de fysieke problemen aanpakt waardoor je werkt aan een duurzame oplossing voor jezelf!

LIDMAATSCHAP


🔵 Nobco

🌐 Ethische code

🌐 Klachtenreglement

LICENTIES


🔵 Wave®

🔵 DISC®

 

 ©VitaeBona