VitaeBox: Mensen

MENSEN

Mensen die bij je passen

Familie, relaties, vrienden, kennissen, collega's etc.

Sommige zijn er gewoon en sommige kies je uit. Met de een kan je het goed vinden en met de ander helemaal niet. En soms is het een beetje van beiden. 

Het hebben van fijne relaties draagt bij aan een gelukkig leven 

Mensen met een rijk sociaal leven leven langer. En wat is dan een rijk sociaal leven? Voor de een is dat het hebben van meerdere mensen om zich heen waarmee het gezellig is. Voor de ander bestaat de sociale kring uit 1 of 2 mensen waarmee ze een goede en diepe band hebben. En soms is het een beetje van beiden. Voor iedereen is het anders. 

Weten wat voor soort relaties bij je passen vergt kennis over jezelf, kennis over mensen en over gedrag van- en tussen mensen

Mensen hebben invloed op jou en jij hebt invloed op andere mensen. Steven Covey schrijft over wederzijdse beïnvloeding en interpersoonlijk leiderschap. Interpersoonlijk leiderschap gaat over het kennen van jezelf in relatie tot anderen. Hoe ga je om met anderen? En hoe gaan anderen om met jou. Het gaat over onderling gedrag. Wanneer bepaalde relaties stroef verlopen is het vaak mogelijk om gedrag te veranderen zodat deze relaties verbeteren. Of inzicht in de onderlinge omgang kan je doen besluiten om meer afstand te nemen in de betreffende relatie.

De categorie MENSEN zal in de loop van de tijd worden gevuld met artikelen over hoe je het antwoord kan vinden op de vraag: Wie past / passen bij mij?

VitaeBona biedt op dit moment een online coachtraject aan waarmee je het thema WERKGELUK kan onderzoeken.
Het Werkgeluk traject geeft je het antwoord op de vraag: Wat wil ik? M.b.t. werk, invulling van je tijd.

Traject WerkGeluk A4

Wil je daar meer over weten: Klik dan hier: Werkgeluk
Of download de gratis Werkgeluk Gids