Doen wat bij je past

Links, rechts, omdraaien, omlaag, omhoog, vallen en weer opstaan

Dat is het verhaal van VitaeBona

Nel Kes LifeCoaching

En waarschijnlijk van iedereen


Hoi, ik ben Nel, eigenaar van VitaeBona en Nel Kes LifeCoaching
Mijn passie is psychologie en mijn missie is het verspreiden van geluk. Mijn visie is dat het aanbieden van tools en trainingen waarmee je jezelf ontwikkelt het mogelijk maakt om een leven te leiden dat bij je past. Doordat je een leven leidt dat bij je past kan geluk zomaar op je pad verschijnen. 
Mijn ervaring is dat zelfkennis gecombineerd met leiderschap en zelfmanagement, de sleutel is tot geluk. Het is niet altijd een gemakkelijke weg. En soms gewoon hard werken. 
Wil je meer weten over mij en mijn verhaal? Klik dan op de link hieronder: Over mij.
Op deze pagina vertel ik je het verhaal van VitaeBona.
Nel Kes LifeCoaching

2020: Nel Kes LifeCoaching

Het jaar van corona en de start van Nel Kes LifeCoaching
Na mijn hele carrière in loondienst gewerkt te hebben was ik er helemaal klaar mee om bij een bedrijf te werken en ben ik gestart met Nel Kes LifeCoaching. Mijn specialisatie was loopbaan- en burn-out coaching. Beide zaken die mij aan het hart liggen. 

Waarom loopbaan coaching: ik ben een workaholic en perfectionist en leergierig en nog veel meer. In ieder geval altijd op zoek naar leuk werk, een uitdaging in mijn werk en nooit tevreden. Lastig maar ook leuk 😉 Dus ik ben ervaringsdeskundige en heb verschillende opleidingen gevolgd om mensen te coachen met loopbaanvragen.

Waarom burn-out coaching: ik heb een flinke burn-out gehad en heb er lang over gedaan om er bovenop te komen. Na mijn psychologie opleiding en coach opleidingen heb ik een verdiepingscursus gevolgd bij het CSR centrum over burn-out. Daar heb ik zelf veel van geleerd en alle tools in handen gekregen om mezelf en anderen te helpen. Inmiddels ben ik gestopt met burn-out coaching. Beide aandachtsgebieden werd mij teveel.

Dus het was tijd om keuzes te maken.

VitaeBona: Het goede leven

2021: VitaeBona

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
Een groot deel van mijn carrière heb ik gewerkt als business analist en project manager. Routine werkt voor mij niet zo goed en bij projecten is er vaak weer wat nieuws. Daarnaast ben ik behoorlijk introvert en werk graag achter de schermen. En dat blijft altijd kriebelen. 

Naast het coachen van mensen wilde ik online tools en trajecten ontwikkelen zodat ik meer mensen kon bereiken dan ik face-2-face zou kunnen. VitaeBona: Het goede leven werd opgericht. 

Aan de hand van de ervaring die ik had opgedaan bij loopbaan coach trajecten startte ik met de ontwikkeling van het werkgeluk traject. Dat was nog wel een klusje 😯

Traject WerkGeluk DIY

2022: Het werkgeluk traject

Een jaar buffelen, krakende hersenen, schrijven, herschrijven, schrappen en veel leren

1 April 2022 werd het werkgeluk traject gelanceerd. 

Daarna kwam de volgende uitdaging: hoe breng je het werkgeluk traject aan de man? Dus een diepdive in Google Ads en adverteren op Social Media. Langzaam maar zeker werd het traject gevonden en aangeschaft.

Met of zonder coaching, de werkgelukzoekenden ontworpen hun droombaan en gingen daarmee op zoek naar de baan die-het-beste-bij-hen-past. En dat was de bedoeling 😊

Werkgeluk: Doen wat bij je past

2023: Versie 2

Perfectionist die ik ben: ik was niet tevreden

De Wave® test bij het werkgeluk traject was ingewikkeld en duur. Wel erg goed maar niet iedereen heeft daar behoefte aan of wil het geld daaraan uitgeven . Met een goedkopere en gemakkelijk leesbare test-set werkte het traject net zo goed. Misschien wel beter.

Dus weer buffelen, krakende hersenen, schrijven, herschrijven, schrappen en veel leren. Net voor het einde van het jaar was ie klaar: Het werkgeluk traject met loopbaanscan: een set van 4 testen waarmee het een stuk gemakkelijker werd om je droombaan te ontwerpen. 

  •  De Nederlandse Werkwaarden test: wat zijn voor jou belangrijke waarden?
  •  De kerntyperingstest: wie ben je en wat past bij je?
  •  De Competentietest: waar ben je goed in?
  •  De Beroepskeuze test: welke beroepen passen bij je?

En nu ben ik wel tevreden 😊

VitaeBox

2024: What's next? 

De VITAEBOX: Deze zat al een jaar of 2 in mijn hoofd. Een metafoor voor de leefgebieden van het leven:
  • ZIJN wie je bent
  • DOEN wat bij je past
  • MENSEN die bij je passen
  • WELZIJN voor jezelf
  • OMGEVING die bij je past
  • BALANS in je leven

Dit jaar (en de komende jaren)  gaat het om de VitaeBox. Per leefgebied wil ik tips, tricks, tools, trainingen en coaching aanbieden.

Voor de VitaeBox staat een test op de planning. Een test waarmee je voor jezelf je leven kan analyseren en beslissen op welk gebied je veranderingen wil doorvoeren. Of jezelf wil ontwikkelen. Of niets doen omdat je tevreden bent. Hopelijk is ie voor het eind van het jaar beschikbaar. Dat klinkt erg ver maar de tijd vliegt en ik doe niet graag beloftes die ik niet kan waarmaken😏

Leef het leven dat bij je past

2024: What else?

Je hebt inmiddels wel begrepen dat ik graag achter de schermen werk en van alles en nog wat wil ontwikkelen. Ik kan niet anders, dit is wie ik ben en wat ik graag doe. Ik ben een nerd. Zo het is eruit 😄

Dit betekent dat ik dit jaar de samenwerking op zoek met andere coaches. Loopbaancoaches die het werkgeluk traject willen aanbieden en daarbij willen coachen. Specialisaties die passen binnen de VitaeBox zodat we daarbij coaching kunnen aanbieden. En nog veel meer. Daarover volgt later in het jaar meer informatie.

Ben je coach en geïntereseerd? Neem dan even contact met mij op dan vertel ik je alvast het een en ander.