VitaeBox: Welzijn

WELZIJN

Welzijn zorg voor jezelf

Voor jezelf zorgen bestaat uit verschillende dimensies

Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voor jezelf zorgen is een hele kluif. Vaak kunnen we het beter voor een ander dan voor onszelf. Wanneer we on-wel-zijn dan hebben we maar één wens: beter worden. Daarna verschuift de aandacht en vergeten we soms voor ons wel-zijn te zorgen.

Je fysieke welzijn is het meest vanzelfsprekend

Gezond leven, eten en bewegen. Het wordt er met de paplepel ingegoten. Dat wil niet zeggen dat we het altijd doen maar we weten het allemaal wel. De een is er beter / fanatieker in dan de ander. De ander is er minder mee bezig. En er is tegenwoordig veeeeel verleiding. 

Daarnaast is er steeds meer aandacht voor je mentale gezondheid

Mediteren, niet te lang online, niet teveel prikkels, een goede werk/prive balans. We weten het vaak wel. En toch krijgen steeds meer mensen een burnout. Het leven in de westerse maatschappij is ingewikkeld en snel. Competitie, concurrentie en prikkels zijn overal aanwezig. En mentaal is er tegenwoordig veeeeel verleiding. 

En dan hebben we nog de emotionele gezondheid

Hoe bewust ben je je van je emotionele gezondheid? Praat je over je emoties? Kan je makkelijk blij, boos, bang of verdrietig zijn? Zodat je geen blokkades in je lichaam opslaat? Of woede-uitbarstingen hebt omdat je je frustraties niet uit en de emmer laat overlopen? Of je zenuwen negeert waardoor je angsten steeds groter kunnen worden? 

Spirituele gezondheid is ook een dingetje

En klinkt al snel zweverig. Toch is het belangrijk om voor je ziel te zorgen. Hoe voed je je ziel? Hoe zorg je voor je ziel?
Jezelf volledig omringen met negativiteit maakt dat je zelf steeds negatiever wordt. Dan is het moeilijk om het positieve in mensen, de wereld te zien.
Jezelf volledig omringen met positiviteit maakt dat je boven de ander uitstijgt en de realiteit uit het oog verliest. Dan is het moeilijk om tussen de mensen en in de wereld te zijn.

De categorie WELZIJN zal in de loop van de tijd worden gevuld met artikelen over hoe je het antwoord kan vinden op de vraag: Hoe zorg ik voor mezelf?

VitaeBona biedt op dit moment een online coachtraject aan waarmee je het thema WERKGELUK kan onderzoeken.
Het Werkgeluk traject geeft je het antwoord op de vraag: Wat wil ik? M.b.t. werk, invulling van je tijd.

Traject WerkGeluk A4

Wil je daar meer over weten: Klik dan hier: Werkgeluk
Of download de gratis Werkgeluk Gids