VitaeBox: Doen

DOEN

Doen wat bij je past

Het leefgebied DOEN gaat over de invulling van je tijd

Bijvoorbeeld werk of vrijwilligerswerk of de zorg voor een gezin of familie.

Het Ikigai model vertelt over een reden van bestaan. Wat verder gaat dan het hebben van een goede baan, het gaat over het hebben van een leuke en zinvolle invulling van je tijd. Zinvol bezig zijn geeft inspiratie en leidt tot voldoening. Zinvol bezig zijn gecombineerd met iets doen waar je GOED in bent en waar je van HOUDT leidt tot (werk)geluk.

In dit onderdeel wordt het leefgebied DOEN uitgelegd in de context van werkgeluk, het vinden van een baan / werk dat bij je past. Wanneer je niet direct zoekt naar werk maar wel een invulling van je tijd dan valt de bouwsteen BETAALD weg.

Alle bouwstenen van de VitaeBox zijn nauw met elkaar verbonden. Een baan die op alle gebieden perfect is kan toch niet de juiste baan zijn omdat je moet werken met mensen die niet bij je passen. Of in een omgeving die niet bij je past. Of in een te drukke baan waardoor je geen tijd voor privé overhoudt.

In het Werkgeluk traject dat VitaeBona aanbiedt wordt rekening gehouden met alle leefgebieden zodat je de baan kan vinden die het-beste-bij-je-past. Met de mensen die het-beste-bij-je-passen,  in de omgeving-die-bij-je-past en met de balans-in-je-leven.

In de beschrijving van het leefgebied DOEN wordt uitgelegd wat de bouwstenen zijn voor de invulling van je tijd, van het DOEN wat bij je past.

De artikelen in de categorie: DOEN helpen je om jouw droombaan te ontwerpen waarmee je op zoek kan gaan naar de baan-die-het-beste-bij-je-past.

Het Werkgeluk traject geeft je het antwoord op de vraag: Wat wil ik? m.b.t. werk, invulling van je tijd.
Je ontwerpt je DROOMBAAN waarna je op zoek gaat naar de baan-die-het-beste-bij-je-past.

Traject WerkGeluk A4
Wil je daar meer over weten: Klik dan hier: Werkgeluk
Of download de gratis Werkgeluk Gids