Twijfels: beslissingen nemen
Nieuws
Nel
Nieuws
2 min
0

Droombaan? Black Friday? Wat moet je er mee? Het is een dilemma, het is een proces: Je kan het!

2 min
0

Help, ik weet niet wat ik wil?

Zal ik wel of zal ik niet? Ja, ik ga het doen. Maar wat zullen ze denken? En wat moet ik dan volgende keer? Nee, ik doe het niet. Ja, jeetje. Wat ben ik toch een schijtbak, ik kan het toch gewoon proberen? Wat een dilemma.

Weet je wat, ik laat het maar even, pfff.  

Moe van werken

Beslissingen nemen, hoe dan?

Vind je dat ook zo lastig? Of ben ik daar de enige in? Nee toch? Het raakt vaak de kern van wie je bent. Bij mij gaat het vooral om ‘mezelf laten zien’. Daar ben ik niet zo goed in. Ik zit het liefst achter in de klas, kom als laatste het restaurant binnen. En ik ben de stille in de groep. 

Tegenwoordig doe ik dat bewust anders. In de klas zit ik voorin want dan kan ik het beter volgen. In de groep ben ik meer aanwezig, ik deel mijn mening, ervaringen en verhalen. Ik doe mee. En dat is een stuk leuker.

Soms, vooral wanneer ik moe ben, dan doe ik het niet. Dan volg ik de weg van de minste weerstand, mijn weerstand. Voor dat moment is dat prima. 

Maar ja, nu begint het toch wel te kriebelen…

Een eigen bedrijf, ondernemen. Dan moet je jezelf laten zien, om te leren zal je fouten maken, struikelen, vallen en weer opstaan. Het hoort erbij. Niets doen is geen optie want dan is mijn eigen bedrijf een dure hobby. 

Dus, dan toch maar wel doen? Ik kan het!

De kogel is door de kerk. Ik ga het wel doen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Vergaat de wereld? Nee. Nou dan. Ik probeer het gewoon. Volgend jaar kan ik het altijd weer anders doen. Of toch maar niet meer doen.

Wat? Wat? Wat ga je doen?

Er komt een mooie Black Friday aanbieding voor het online werkgeluk traject. 

YES!

Een midweek lang kan je daar gebruik van maken. Tot en met vrijdag 25 november. Om middernacht sluit de deal. Hou je email in de gaten. Maandag vertel ik je wat de deal precies is. Ik weet het nu nog niet.

Daar moet ik nog even een beslissing over nemen 😊

Oh, wacht, nog even een verhaaltje over die zwanen

Vorige week maakte ik een wandeling en zat op een bankje te kijken naar een groep rond dobberende zwanen. Een aantal van hen zwom onder de weg door. Je weet wel, zo’n krappe donkere opening waarvan je vroeger dacht dat de bulleman zich daar schuilhield. 

Drie zwanen zwommen erin en een vierde bleef ervoor hangen. 

Ga ik wel, ga ik niet. Ja, ik ga. Nee, ik ga niet. Wel / niet. Ik kan het niet. Ik durf het niet

Het was grappig om te zien. Zij, of hij, bleef maar rondjes zwemmen en uiteindelijk dook ie er snel in. En kwam niet meer terug. 

Dilemma’s, het komt overal voor 😊

Reacties