Werkgeluk: Struisvogel politiek
DOEN wat bij je past
Nel
DOEN wat bij je past
2 min
0

Vakantie, lekker genieten, joepie 😊 Of is het vooral “even niet naar het werk hoeven dat-niet-bij-je-past”?

2 min
0

Als dat laatste het geval is dan zit je niet op je plek

Dan is dat erg jammer want je werkt tenslotte heel wat uren in je leven.
Dan is het handig om in je vakantie tijd te besteden aan wat-wel-bij-je-past.

Of ben je meer van de struisvogel methode?

Je negeert het feit dat je het werk dat je doet niet leuk vindt. Of het bedrijf waar je werkt. Of het vakgebied waarin je werkt. Of de mensen waarmee je werkt. En dat je met tegenzin naar je werk gaat. En dat je blij bent wanneer het weekend of vakantie is.

Struisvogel politiek

Dan moet je vooral lekker niets doen en genieten van je vakantie

Je weet natuurlijk wel dat het moment dat je weer moet werken steeds dichterbij komt maar zolang je je kop in het zand steekt geniet je evengoed. Het is best moeilijk om niet aan je werk te denken wanneer je daar ongelukkig van wordt. Maar als je dat kan dan chapeau en veel plezier!

Om toch een beetje je vakantieplezier te bederven (SORRY). Het wordt met de jaren steeds lastiger om je ervoor af te sluiten dat je ongelukkig wordt van je werk. Dus misschien is het handig om actie te ondernemen en de struisvogel in de stal te zetten.

Is de vakantie de beste tijd om over je werk na te denken?

Ja en nee, je hebt vakantie en dan wil je alleen maar genieten. Leuke dingen doen en niet aan niet-leuke dingen denken. Aan de andere kant ben je gedurende een aantal weken even helemaal los van je werk en kan je er objectiever naar kijken. Je hebt meer afstand.

Heb je er zin in? Of ben je bang dat je in een eindeloze stroom van piekeren belandt?

Dat laatste is een realistisch gevaar. Want waar moet je beginnen? Erover nadenken wordt vaak piekeren en wakker liggen. Dat wil je natuurlijk niet in je vakantie.

ScreenBean: Piekeren

Je wil wel constructief aan de slag. Ontdekken wat goed bij je past. Onderzoeken waar je goed in bent, waar je blij van wordt en wat je voldoening geeft. Analyseren welke branche, welke bedrijven en welke banen goed bij je passen. Daar word je natuurlijk blij van.

Dan heb ik goed nieuws voor je

Het werkgeluk traject doet precies dat. Je gaat op ontdekkingstocht in jezelf. Je leert jezelf beter kennen en wat bij je past. Je ontwerpt je droombaan.

In 3 stappen je werkgeluk vinden

Natuurlijk is een droombaan een utopie. Maar het kennen van je droombaan bied je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de baan-die-het-beste-bij-je-past.

Dus, waar wacht je op?

Ontdek meer over het werkgeluk traject en reserveer tijd voor jezelf om je droombaan te ontwerpen. Zodat je volgend jaar zonder struisvogel op vakantie gaat. Lekker toch 😊

Klik hier om je droombaan te ontwerpen

Reacties