Werkgeluk, dromen, manifsteren
DOEN wat bij je past
Nel
DOEN wat bij je past
4 min
0

Hoe manifesteer je je droombaan? Je geluk? En hoe je van dromen ongelukkig kan worden

4 min
0

Help, help, hellup, hellllluuuuuup

Ik wil een droombaan, een baan waar ik veel geld mee verdien. Een baan met alleen maar leuke collega’s. Een baan waarin ik kan doen wat ik wil. Een baan waarbij iedereen mij geweldig vindt. Een baan waarbij ik maar een paar uur per dag hoef te werken. Online, op het strand, op Bali. Of zo…

Tja, wie wil dat nou niet?

Weet je wat, doe mij maar een cursus manifesteren dan komt het vanzelf wel goed. Ik droom er flink op los en dan komt mijn droombaan vanzelf naar mij toe. Toch?

Jaja, dat klinkt een beetje cynisch, ik weet het

Ik krijg soms de kriebels wanneer ik lees over manifesteren, droombanen, droomrelatie, leef je beste leven, leef je mooiste leven, het hoogste geluk vinden, etc.

In de psychologie raakt dit aan de locus-of-control: de mate waarin mensen het gevoel hebben controle te hebben over hun leven / omgeving. Een interne locus-of-control betekent dat je een gevoel ervaart van controle over je leven en de gebeurtenissen die daarin plaatsvinden. Dat zijn mensen die actie ondernemen, doelen stellen, kansen pakken wanneer die zich voordoen. Fouten maken en weer verder gaan. Vallen en weer opstaan.

Een externe locus-of-control betekent dat je weinig gevoel ervaart van controle over je leven en de gebeurtenissen die daarin plaatsvinden. Dat zijn mensen die van alles willen en (onbewust) hopen dat anderen dat voor hun realiseren. Wachten tot het naar ze toekomt. En….

Dan ben je aan de goden overgeleverd

En die goden verdienen flink geld. Ze beloven je bergen met geluk en in de kleine lettertjes staat wat je daarvoor mag betalen. Daarna begint het grote wachten. Je hebt je droom gemanifesteerd, iedere ochtend begin je met een affirmatie om die droom werkelijkheid te laten worden. En je wacht…… je wacht…… je wacht…… je wordt onrustig maar je wacht…….je begint je een beetje down te voelen maar je wacht…..

Voel je het al aankomen?

Je wordt er uiteindelijk ongelukkig van. Wanneer je gaat zitten wachten op een droom die uitkomt dan ben je afhankelijk van anderen, van je omgeving. Die moet iets doen om jouw droom uit te laten komen. Maar die zijn niet met jouw dromen bezig, die zijn met hun eigen dromen bezig. Misschien pas je erin of misschien niet.

Zijn die ‘goden’ dan allemaal slecht?

Nee, zeker niet. Maar het is wel handig om kritisch te zijn, kritisch te kijken naar wat er beloofd wordt. Wat je uiteindelijk krijgt en wat je eraan hebt.

Belooft een product dat je je bewust wordt van je dromen en hoe je die vervolgens stap voor stap werkelijkheid kan laten worden? Door bijvoorbeeld aan jezelf te werken, kansen te creëren, doelen te stellen, kansen te pakken, dan is manifesteren een krachtig middel.

Je dromen geven je toegang tot je diepste verlangens en behoeften. Op basis van die dromen kan je aan de slag. Op zoek naar die mooie woning, op zoek naar die partner die bij je past, op zoek naar de baan-die-het-beste-bij-je-past, op reis met die mooie camper over de hele wereld.

Geluk is niet iets wat je vind aan het einde van de regenboog

Geluk is doen wat bij je past. Om te weten wat bij je past heb je toegang tot je dromen nodig. Zodat  je je dromen kan realiseren. Zodat je gelukkig kan zijn. Zodat je kan genieten van wat er is. Ook wanneer het tegenzit, want dat hoort nu eenmaal bij het leven.

Nog even een verhaaltje voor het slapen gaan

Een oude man zat op het dak van zijn huis omdat een overstroming zijn dorp onder water had gezet. Het water was tot aan het dak gestegen, toen er een reddingsploeg in een roeiboot aankwam. Ze probeerden met veel moeite bij hem te komen en toen dat tenslotte lukte riepen ze: "Kom op, spring in de boot!"

En hij zei: "Nee, nee! Ik heb gebeden en God zal me redden." Het water steeg hoger en de oude man klom steeds hoger het dak op. Het water stroomde woest om het huis heen en een grote sloep van de brandweer slaagde er uiteindelijk nog in om bij het huis van de oude man te komen. Weer smeekten ze hem om in de boot te springen en zichzelf te redden. 

Weer zei hij: "Nee, nee, nee. God zal me redden! Ik bid dat God me redt!" Op het laatst was het water hem letterlijk tot de lippen gestegen, alleen zijn hoofd stak nog boven de golven uit.

Toen kwam er een helikopter. Die ging vlak boven hem hangen en ze riepen: "Kom op, dit is je laatste kans! Kom erin!" Maar toch zei hij: "Nee, nee, nee... God zal me redden!" 

Tenslotte verdween zijn hoofd onder water en hij verdronk. Toen hij in de hemel kwam klaagde hij tegen God: "God, waarom heeft u niet geprobeerd mij te redden?" God bleef rustig en zei tegen hem: "Ik heb een roeiboot gestuurd, een sloep en een helikopter. Maar je hebt er niets mee gedaan. Heb je niet geleerd om de zintuigen en je verstand die ik je gegeven heb te gebruiken?"

I rest my case 😉


-----------------------------------------

Mijn naam is Nel Kes, mijn passie is psychologie en mijn missie is het verspreiden van werkgeluk. Ik ben eigenaar van VitaeBona® > het goede leven. VitaeBona® biedt tools & trainingen waarmee je jezelf ontwikkelt. Zodat je werkellende transformeert naar werkgeluk.

-----------------------------------------

Wil je jouw passie ontdekken en de verveling uitbannen? 
In het werkgeluk traject ontwerp je je droombaan waarmee je op zoek gaat naar de baan-die-het-beste-bij-je-past. Meer informatie >>

Wil je het ontwerp van jouw droombaan uitproberen?
Start met de WerkGelukAnkers test en ontdek wat jouw werkwaarden zijn. Klik hier >>

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere werkgelukzoekers?
Die via het werkgeluk traject hun doombaan hebben ontworpen? Klik hier >>

Heb je specifieke vragen en wil je meer weten?
Bel: 06-21321795 of plan een afspraak voor een vrijblijvend INFO gesprek in mijn agenda >>

Download de gratis werkgeluk gids
En ontdek wat de ingrediënten van werkgeluk zijn. Klik hier >>

Gratis toegang tot de werkgeluk omgeving met informatie over het werkgeluk traject
Maak gratis en vrijblijvend een account aan. Klik hier >>


 

 

Reacties