Gouden Kooi: werk-zin is op
DOEN wat bij je past
Nel
DOEN wat bij je past
3 min
0

Help, mijn werk-zin is op! Mijn moeder zei altijd: Dan moet je maar zin maken!

3 min
0

De werk-zin is op!

Een goede baan, met zekerheid, een goed-genoeg salaris, goede pensioen opbouw, leuke collega’s, zelfstandig werken, en nog veel meer. En toch. De zin is op! 

Klagen kan niet want er zijn genoeg mensen die het vele malen slechter hebben. Maar de zin is op!

Je baan voelt als een gouden kooi, alles is op orde en toch ben je niet tevreden

Werkzin is op

Overstappen is geen optie, een betere baan kan je waarschijnlijk niet vinden en financieel is dat ook een dingetje. Maar wat moet je dan? Zo doorgaan? Met tegenzin naar het werk?

Dagelijks vertel je jezelf dat je niet mag klagen

Je hebt het goed en daar moet je blij mee zijn. Daar moet je dankbaar voor zijn.

En dat is zo. Dat is waar. Je hoeft niet te klagen of ondankbaar te zijn om iets aan je tegenzin te doen. Integendeel, je hebt een fase of periode afgerond en bent op zoek naar een volgende stap. Juist vanuit dankbaarheid voor wat je geleerd of gedaan hebt kan je verder gaan.

Ik weet wat ik heb, niet wat ik krijg

Dat is ook waar. Het leven zit nu eenmaal zo in elkaar.

Als je geen onzekerheden wil in je leven dan moet je blijven zitten waar je zit. En dealen met de ontevredenheid die dat eventueel met zich meebrengt.

Sommige mensen voelen zich daar prima bij en dat is ok. Andere mensen hebben meer behoefte aan uitdagingen in het leven. Die kunnen moeilijker omgaan met het gevoel van ontevredenheid en willen verder, op zoek naar een nieuwe uitdaging. En dat is ook ok.

Moet ik dan in het diepe springen? Straks ben ik alles kwijt

Dat is wel erg drastisch en dramatisch toch? Vanuit een positie van zekerheid kan je veilig op zoek gaan naar wat anders. Het wordt pas onzeker als je echt stappen gaat maken. Wanneer je dat met beleid doet dan is het vaak goed te doen. Je hebt voor jezelf een plan nodig. Voordat je stappen gaat maken moet je eerst je huiswerk doen.

Ja maar, ik weet niet wat ik wil

Daar sukkelen meer mensen mee. We worden niet allemaal geboren met een duidelijke missie in het leven. Dus moet je zelf op zoek gaan naar wat je wil.

Dat is ‘gewoon’ een puzzel. Zin hebben om te werken bestaat uit een aantal elementen. Wanneer je alle elementen onderzoekt ben je in staat om een droombaan te ontwerpen.  

Een droombaan? Die bestaat niet

Tja, ook dat is waar. Je hoort het overal, zelfs de celebs zijn niet altijd tevreden met hun leven, met hun werk. En die lijken toch alles te hebben?

Het gaat ook niet over het hebben van die droombaan. Het gaat over het zoeken naar de baan-die-het-best-bij-je-past. En daarvoor heb je de droombaan nodig. Die vertelt je waar je naar op zoek bent. Die vertelt je waar je weer zin uit kan halen. Want dat is wat je wil. Je wil weer zin hebben in werk.

En toch…..

Je hebt geen glazen bol en niemand weet wat de toekomst brengt. Maar 1 ding is zeker, als je niets doet dan blijft dat stemmetje zeuren.

Maak een einde aan je twijfels ScreenBean: Piekeren

Door op zoek te gaan naar wat je ontevredenheid precies inhoudt kan je het antwoord vinden met betrekking tot wat je precies wil. Dat stelt je in staat om je droombaan te ontwerpen. Waarna je op zoek kan gaan naar de baan-die-het-best-bij-je-past.

Of niet. Dat beslis je altijd zelf. In ieder geval weet je dan wat er zo aan je knaagt. Zodat je de juiste beslissing kan nemen voor jezelf.

Zin moet je maken, het komt niet vanzelf naar je toe

Mijn moeder wist het, zin moet je maken. Het is een kwestie van doen. Weet je niet waar je zin in hebt? Dan ga je op zoek, net zolang tot je het gevonden hebt.

Weet je niet waar en hoe je moet beginnen met zoeken? In het Werkgeluk Traject ontwerp je je droombaan. Waarmee je op zoek kan gaan naar de baan-die-het-beste-bij-je-past. Zodat je weer met volle zin aan het werk gaat!

Zo deze blog is af.

Daar had ik niet echt zin in maar het is toch gelukt 😊


-----------------------------------------

Mijn naam is Nel Kes, mijn passie is psychologie en mijn missie is het verspreiden van werkgeluk. Ik ben eigenaar van VitaeBona® > het goede leven. VitaeBona® biedt tools & trainingen waarmee je jezelf ontwikkelt. Zodat je werkellende transformeert naar werkgeluk.

-----------------------------------------

Wil je jouw passie ontdekken en de verveling uitbannen? 
In het werkgeluk traject ontwerp je je droombaan waarmee je op zoek gaat naar de baan-die-het-beste-bij-je-past. Meer informatie >>

Wil je het ontwerp van jouw droombaan uitproberen?
Start met de WerkGelukAnkers test en ontdek wat jouw werkwaarden zijn. Klik hier >>

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere werkgelukzoekers?
Die via het werkgeluk traject hun doombaan hebben ontworpen? Klik hier >>

Heb je specifieke vragen en wil je meer weten?
Bel: 06-21321795 of plan een afspraak voor een vrijblijvend INFO gesprek in mijn agenda >>

Download de gratis werkgeluk gids
En ontdek wat de ingrediënten van werkgeluk zijn. Klik hier >>

Gratis toegang tot de werkgeluk omgeving met informatie over het werkgeluk traject
Maak gratis en vrijblijvend een account aan. Klik hier >>

Reacties