CarriereSwitch maken
DOEN wat bij je past
Nel
DOEN wat bij je past
5 min
0

Hoe maak je een carrièreswitch? Wil je met of zonder garantie?

5 min
0

Daar sta je dan

Je hebt 25 jaar hard gewerkt. Met plezier je werk gedaan. Voldoening uit je werk gehaald. En nu is het op, het is klaar. Je vindt er niet zoveel meer aan. Je verveelt je. Het werk bied je geen uitdaging meer. Je haalt er geen voldoening meer uit.

Misschien heb je een burn-out gehad en haal je geen energie meer uit je werk. Of het bedrijf is enorm veranderd waardoor je je werkomgeving niet meer leuk vindt. Het is te snel of te bureaucratisch geworden. Of je bent zelf veranderd en voelt je niet meer happy bij wat je doet en waar je dat doet. Of het werk wat je doet is te zwaar om vol te houden tot je pensioen.

ScreenBean - Sip

In ieder geval wil je wat anders

Maar wat? En hoe dan? Kan je het niet beter uitzitten tot je pensioen? Het is zonde om al je  opgebouwde jaren zomaar weg te gooien en ergens opnieuw te beginnen, toch? Of je begint je al een beetje oud(er) te voelen en daardoor kan je nu echt niet meer aan een nieuwe carrière beginnen.

Twijfels en stemmetjes

Wie heeft ze niet pfff. Na jarenlang, met of zonder plezier, je werk gedaan te hebben is het niet zo gek dat je er klaar mee bent. Je kent het inmiddels wel.

Waarschijnlijk heb je al bedacht dat je nog jaren moet werken. De pensioenleeftijd schuift steeds meer op. De kosten om jezelf / je gezin te onderhouden worden steeds duurder. Stoppen met werken is vaak geen optie. Maar nog 20 jaar, of meer, zo doorgaan is ook geen optie.

ScreenBean: Piekeren

Op zoek dan maar?

Je hebt waarschijnlijk al gezocht op verschillende banen en/of vacature sites. Online is veel te vinden, erg veel, te veel. En nu zie je door de bomen het bos niet meer.

Wat moet je gaan doen? Waar moet je uit kiezen? En hoe zit het dan met de kennis en vaardigheden die je al hebt? In welk vakgebied wil je eigenlijk werken? Past het bij je? Zitten ze daar op jou te wachten? Moet je terug naar de schoolbanken?

Het is om gek van te worden

Zoveel vragen in je hoofd. Zoveel zaken om rekening mee te houden. Zoveel onzekerheden m.b.t. het maken van een carrièreswitch.

Het is ook niet niks. Je hebt een leven opgebouwd. Je weet inmiddels wat er bij komt kijken wanneer je ergens aan het werk gaat. Je kent de klappen van de zweep. Je bent niet meer zo onbevangen als bij je eerste werkgever. Dus je bent voorzichtiger geworden. Dat is goed en dat is lastig.

Wat is handig en wat is wijsheid? Er zijn verschillende opties.

1: Je doet niets. Het gevoel van ontevredenheid en het verlangen naar iets anders zal uiteindelijk verdwijnen. Des te dichter je bij je pensioendatum komt des te meer het verlangen uitdooft. Tot je op het punt komt dat het echt geen zin meer heeft om te switchen en dan trek je door tot je pensioendatum.

2: Je gooit je leven radicaal om. Je zegt je baan op en volgt je hart. Met alle risico’s die daaraan verbonden zijn. Het kan goed gaan of het kan fout gaan. Wie zal het zeggen. Het is een sprong in het diepe.

3: Je maakt een plan. Je zoekt uit wat je wil. Op basis van je gevoel van ontevredenheid onderzoek je wat je niet wil. Op basis van je verlangen zoek je uit wat je wel wil. Je onderzoekt wat goed bij je persoonlijkheid past zodat je niet in een baan terechtkomt die leuk lijkt maar toch niet bij je past. Je ontwerpt je droombaan. Je kiest een branche, bedrijf en beroep dat bij je past. Je bedenkt een strategie, een plan, waarin je de stappen opneemt om ervoor te zorgen dat je dat beroep kan leren, kan uitoefenen. En dan ga je op zoek naar de baan die-het-beste-bij-je-past.

Wat is je keuze?

1: Je blijft zitten waar je zit. Ik wens je sterkte. Het is een moedige keuze om jarenlang met gevoelens van ontevredenheid en verlangen te leven. Accepteer je keuze en geniet van wat er is. Noteer de redenen waarom je deze beslissing neemt. Zodat je achteraf geen spijt hoeft te hebben.

2: Je gooit je leven radicaal om. Ik wens je sterkte. Het is een moedige keuze om een sprong in het diepe te maken. En ik wens je alle succes van de wereld. Zorg voor een plan B. Zodat je achteraf geen spijt hoeft te hebben als het fout mocht gaan.

3: Je maakt een plan. En kiest daarna pas wat je gaat doen. Lees dan nog even verder.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je plan?

Het online werkgeluk traject biedt alles wat je nodig hebt om je plan te maken.

In 3 stappen je werkgeluk vinden

Je brengt je situatie in kaart zodat je zeker weet dat de keuze die je maakt de juiste is voor jouw omstandigheden. Je onderzoek jezelf zodat je zeker weet dat de branche, het bedrijf en het beroep dat je kiest goed bij je past. En je maakt een strategie, een plan, waarin je de stappen opneemt om ervoor te zorgen dat je dat beroep kan leren, kan uitoefenen.

En dan ga je op zoek naar de baan die-het-beste-bij-je past.

ScreenBean Blij

Met of zonder garantie?

Garantie op werkgeluk? Dat kan ik je niet geven. Garantie op de baan-die-het-beste-bij-je-past? Dat kan ik je ook niet geven.

Wat ik wel kan geven is garantie op het ontwerp van je droombaan. Na het volgen van het online werkgeluk traject weet je precies wat je niet wil en wat je wel wil. Mocht dit niet het geval zijn dan krijg je je geld terug.

Dus? Wat ga je doen?


-----------------------------------------

Mijn naam is Nel Kes, mijn passie is psychologie en mijn missie is het verspreiden van werkgeluk. Ik ben eigenaar van VitaeBona® > het goede leven. VitaeBona® biedt tools & trainingen waarmee je jezelf ontwikkelt. Zodat je werkellende transformeert naar werkgeluk.

-----------------------------------------

Wil je jouw passie ontdekken en de verveling uitbannen? 
In het werkgeluk traject ontwerp je je droombaan waarmee je op zoek gaat naar de baan-die-het-beste-bij-je-past. Meer informatie >>

Wil je het ontwerp van jouw droombaan uitproberen?
Start met de WerkGelukAnkers test en ontdek wat jouw werkwaarden zijn. Klik hier >>

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere werkgelukzoekers?
Die via het werkgeluk traject hun doombaan hebben ontworpen? Klik hier >>

Heb je specifieke vragen en wil je meer weten?
Bel: 06-21321795 of plan een afspraak voor een vrijblijvend INFO gesprek in mijn agenda >>

Download de gratis werkgeluk gids
En ontdek wat de ingrediënten van werkgeluk zijn. Klik hier >>

Gratis toegang tot de werkgeluk omgeving met informatie over het werkgeluk traject
Maak gratis en vrijblijvend een account aan. Klik hier >>


 

Reacties